+30 211 1990266 | +30 27410 21057 |  info@dike.gr  

  Προσλήψεις

  Η εύρεση και η πρόσληψη των σωστών ανθρώπων κατέχει σημαντικό ρόλο στην ευημερία της επιχείρησης. Η τοποθέτηση των σωστών ανθρώπων στις σωστές θέσεις έχει μέγιστη σημασία και θα ενεργήσει σίγουρα υπέρ των στόχων και των σκοπών τόσο της ομάδας όσο και της επιχείρησης.

  Διαδικασία εύστοχων προσλήψεων

  Ποια όμως είναι ακριβώς η διαδικασία των εύστοχων και συνεπώς επιτυχημένων προσλήψεων;

   

  Το πρώτο στάδιο κατά τη διαδικασία μίας πρόσληψης είναι η πλήρης καταγραφή των αναγκών της επιχείρησης σε ανθρώπινο δυναμικό. Ποιες θέσεις έχει ανάγκη η επιχείρηση να καλυφθούν; Αφού οριστούν οι θέσεις είναι πολύ σημαντικό να δημιουργηθεί μία πλήρης περιγραφή της συγκεκριμένης θέσης αλλά και του ανθρώπου ο οποίος θα τη στελεχώσει. Έτσι, θα πρέπει η επιχείρηση να ορίσει τα καθήκοντα και τις αρμοδιότητες της εκάστοτε θέσης αλλά και την εμπειρία, την εκπαίδευση και στοιχεία της προσωπικότητας που πρέπει να κατέχει ένας καλός υποψήφιος.

   

  Με βάση τα παραπάνω δημιουργείται η αγγελία και πληθώρα βιογραφικών αποστέλλονται στο τμήμα Ανθρώπινου Δυναμικού της επιχείρησης, το οποίο τα αξιολογεί και προκρίνει τους ικανούς υποψηφίους στην επόμενη φάση, η οποία με τη σειρά της περιλαμβάνει κάποια γενικά διαγνωστικά αξιολόγησης των υποψηφίων. Πιο συγκεκριμένα, μετά την επιλογή συγκεκριμένου αριθμού βιογραφικών που ταιριάζουν στην εκάστοτε θέση, οι υποψήφιοι θα πρέπει να περάσουν τον έλεγχο προσωπικότητας και απόδοσης μέσω συγκεκριμένων συστημάτων αξιολόγησης ανθρώπινου δυναμικού.

   

  Από την παραπάνω διαδικασία επιλέγονται συγκεκριμένοι υποψήφιοι οι οποίοι θα χρειαστεί να ολοκληρώσουν εξειδικευμένα τεστ ανάλογα με τη θέση για την οποία προορίζονται, όπως τα τεστ ευφυίας, επιδεξιότητας, πωλήσεων κλπ. Μπορεί να υπάρχει ανάγκη ολοκλήρωσης ενός μόνο εξειδικευμένου τεστ ή και συνδυασμός αυτών.

   

  Το επόμενο στάδιο πριν τη λήψη της απόφασης πρόσληψης ενός ατόμου, είναι η συνέντευξη. Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης υπάρχει η δυνατότητα γνωριμίας με τον υποψήφιο. Ο συνεντευκτής θέτει ερωτήσεις βασισμένες σε αληθινές καταστάσεις προκειμένου να δει τόσο το χρόνο απόκρισης του υποψηφίου όσο και τον τρόπο με τον οποίο θα χειριζόταν συγκεκριμένες καταστάσεις. Ακόμα, κατά τη διάρκεια της συνέντευξης μπορεί κανείς να δει και να αναγνωρίσει σε πραγματικό χρόνο τις αντιδράσεις του υποψηφίου.

   

  Ένας τρόπος για να ξεχωρίσει κανείς ποιος υποψήφιος μπορεί να είναι έντιμος, ικανός και σκληρά εργαζόμενος για την επιχείρηση, είναι να τεθούν πολύ συγκεκριμένες ερωτήσεις κατά τη διάρκεια της συνέντευξης. Επίσης, θα πρέπει να τεθούν ερωτήσεις σε σχέση με το χαρακτήρα και την προσωπικότητα του ατόμου και πιο συγκεκριμένα θα πρέπει να ελεγχθεί η εχεμύθεια, η αντίληψη της ιεραρχίας κ.α., σε πραγματικό χρόνο και εστιάζοντας στις αποκρίσεις και την αμεσότητα του υποψηφίου.

   

  Δεν είναι αναγκαίο να εστιάζει κανείς στις θέσεις που είχε ο υποψήφιος στο παρελθόν, αλλά στο τι έχει παράγει. Η ξεκάθαρη, κατανοητή και επιβεβαιωμένη περιγραφή του τι έργο έχει παράγει ο υποψήφιος σε προηγούμενες θέσεις του, μπορεί να επιβεβαιώσει το να βρίσκεται κανείς στη σωστή κατεύθυνση για την πρόσληψη ή μη του υποψηφίου. Εξάλλου, όπως έχει αναφέρει και ο Martin Runow, «η απόδοση είναι senior της προσωπικότητας».

   

  Είναι σημαντικό σ’ αυτό το σημείο να τονιστεί ότι οι αξιολογήσεις καθώς και η συνέντευξη με τον κάθε υποψήφιο αποτελούν πολύ σημαντικές και καθοριστικές ενέργειες στην πρόσληψη ή μη του ατόμου.

  Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Job Description Σύστημα Ανταμοιβών και Κυρώσεων »

  Σχετικά

                  

  Η ΔίΚΕ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

          

  Newsletter (εγγραφή)

  Input your email to subcribe my website!
  Please check your API key or chose list to subcribe from admin manager!

  Newsletter (εγγραφή)

  Please enable the javascript to submit this form

  Επαφές

  Αθήνα, Αράχθου Ίλιον    
  :-+30-2111-990-266
  Κόρινθος, Αδειμάντου 57Β 
  :-+30-2741-021-057  
  :-+30-2741-888-049 
  Πάτρα, Αγία Τριάδα 
  : +30 2611 180 072
  Βουλγαρία, str. Vasil Mechkuevski 22
  -+359-24-93-1371
   Κύπρος, Κάστορος 1 Λευκωσία
   +357 99 40 1102 

  Main Menu GR

  Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
  More information Ok