+30 211 1990266 | +30 27410 21057 |  info@dike.gr  
  Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 07:38

  Σχεδίαση Μονάδων Παραγωγής

  Γράφτηκε από τον
  Βαθμολογήστε αυτό το άρθρο
  (0 ψήφοι)

  Ο Σχεδιασμός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων είναι μια από τις πιο σημαντικές προϋποθέσεις τη λειτουργία του εργοστασίου. Η έννοια της βιομηχανικής εγκατάστασης , έχει εξελιχθεί στο σημείο ότι ενσωματώνει συστήματα αυτοματισμού και πληροφοριών, όπως είναι γνωστή ως Έξυπνο Εργοστάσιο.

  Σχεδιασμός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων &

  Συστημάτων παραγωγής με «industry 4.0»

   

   Προκειμένου να παραχθούν προσαρμοσμένα μαζικά προϊόντα σύμφωνα με τις απαιτήσεις των πελατών, ο Σχεδιασμός τη Βιομηχανικής Εγκατάστασης, έχει γίνει ένα απαραίτητος για τη δημιουργία επιτυχημένων σχεδίων διάταξης, με βάση την ευελιξία, την αρθρωτότητα και την εύκολη διαμόρφωση των συστημάτων παραγωγής.

   

  Σχεδιάσουμε και Θέτουμε σε λειτουργία έξυπνη παραγωγή, ευέλικτη, αρθρωτά και προσαρμόσιμα συστήματα σε συνεχείς αλλαγές, ώστε να ανταποκρίνονται στις ανάγκες του τελικού καταναλωτή, χωρίς να θυσιάζονται ούτε η αποδοτικότητα στη χρήση των πόρων ούτε την παραγωγικότητα. Η ομοσπονδιακή γερμανική κυβέρνηση ανακοίνωσε το 2011 το Industry 4.0 ως μία από τις βασικές πρωτοβουλίες της υψηλής τεχνολογίας στον Σχεδιασμός Βιομηχανικών Εγκαταστάσεων.

   

   

  Στάδια Σχεδιασμού με «industry 4.0»

   

   

  1: Ανάλυση προϊόντων-ποσοτήτων

  Αυτή η φάση είναι το σημείο εκκίνησης της μεθοδολογίας και αναφέρεται στη μελέτη και ανάλυση των προϊόντων και ποσοτήτων που θα κατασκευαστούν στο εργοστάσιο, γι 'αυτό πρέπει να αναλυθούν τουλάχιστον τα ακόλουθα και να ληφθούν υπόψη στο σχεδιασμό της βιομηχανικής εγκατάστασης: Μελέτη αγοράς και προοπτική ζήτησης, κατασκευή στρατηγική ανάλογα με το βαθμό εξατομίκευσης των προϊόντων, τον τύπο της διανομής των εγκαταστάσεων, την ανάλυση της ικανότητας του προϊόντος.

   

   2: Ανάλυση και αναπαράσταση της παραγωγικής διαδικασίας

  Στην ανάλυση και την αναπαράσταση της παραγωγικής διαδικασίας, προσδιορίζονται ροές υλικών, πληροφορίες, αποστάσεις, χρόνοι κύκλου, σταθμοί εργασίας, αποθέματα κ.λπ. Χρησιμοποιούνται διαφορετικοί τύποι αναπαράστασης της διαδικασίας παραγωγής, όπως αναλυτική ροή διεργασίας, διάγραμμα μπλοκ κ.λπ. Κατά την αναπαράσταση του διαγράμματος προσδιορίζεται ο τύπος της τεχνολογίας που θα χρησιμοποιηθεί, η οποία μπορεί να ταξινομηθούν σε 3 κατηγορίες: 1. Συμβατική τεχνολογία. 2. Ημι-αυτόματη τεχνολογία. 3. Αυτόματη τεχνολογία.

   

   3: Ανάλυση παραγόντων και περιορισμών

  Οι παράγοντες σε μια μονάδα παραγωγής είναι εκείνοι που παρεμβαίνουν στην παραγωγική διαδικασία με μεταβλητό ή ευαίσθητο τρόπο παραλλαγής και οι οποίοι προκαλούν τροποποιήσεις στο αποτέλεσμα της παραγωγικής διαδικασίας.

   

   4: Ανάλυση της σχέσης περιοχής

  Γίνεται ανάλυση για όλους τους τομείς που θα αποτελέσουν μέρος της βιομηχανικής εγκατάστασης, συμπεριλαμβανομένης της διοικητικής περιοχής, της περιοχής εξυπηρέτησης και των πράσινων περιοχών.

   

   5: Ανάλυση της σχέσης των χώρων

  Εδώ η ανάλυση, πρέπει να επεξεργαστεί σε βάθος λαμβάνοντας υπόψη τις έννοιες της αρχιτεκτονικής και της βιομηχανικής μηχανικής, με αυτόν τον τρόπο επιτρέπει την επίτευξη διάταξης σύμφωνα με τις ανάγκες του συστήματος παραγωγής και της industry 4.0.

   

   6: Δημιουργία εναλλακτικών σχεδιασμού

  6.1. Ορισμός κριτηρίων / δεικτών

  Ανάλογα με τη δραστηριότητα του έργου σχεδιασμού διάταξης που εκτελείται, τα κριτήρια ενδέχεται να αλλάξουν, για τη μελέτη περίπτωσης ορισμένα κριτήρια έχουν οριστεί να λαμβάνονται υπόψη για την αξιολόγηση της διάταξης, όπως:

  • Ανθρώπινο δυναμικό
  • Ικανότητα παραγωγής
  • Ροή υλικού διαδρομής
  • Χρόνος κύκλου
  • Κόστος

   

  6.2. Δημιουργία εναλλακτικών διατάξεων

  Δημιουργούνται σενάρια προσομοίωσης για κάθε διάταξη που γίνεται προκειμένου να αξιολογηθεί η συμπεριφορά και η λειτουργικότητά τους.

   

   7: αξιολόγηση πολλαπλών κριτηρίων

  Η αξιολόγηση πολλαπλών κριτηρίων πραγματοποιείται προκειμένου να γνωρίζουμε ποια διάταξη θα είναι η πιο κατάλληλη για τον τελικό σχεδιασμό της εγκατάστασης.

   

   8: επιλεγμένο σχέδιο

  Τέλος, σύμφωνα με τις αποφάσεις του σχεδιαστή σχετικά με τον τύπο της αξιολόγησης που πραγματοποιείται για τον καθορισμό της βέλτιστης διάταξης, θα επιτευχθεί ένας οριστικός σχεδιασμός διάταξης για την εφαρμογή του. Η τελική διάταξη πρέπει να περιέχει λεπτομερείς πληροφορίες για ολόκληρο το σύστημα παραγωγής, σύμφωνα με τους ισχύοντες κανονισμούς και την εκτίμηση της ευελιξίας.

  Διαβάστηκε 460 φορές Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 12 Αυγούστου 2020 08:39
  Dimitris Kollias

  Διαχειριστής της εταιρίας ΔίΚΕ, επίσημος συντακτης.

  https://dike.gr
  Περισσότερα σε αυτή την κατηγορία: « Κοστολόγος, Κοστολόγηση
  Συνδεθείτε για να υποβάλετε σχόλια

  Σχετικά

                  

  Η ΔίΚΕ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

          

  Newsletter (εγγραφή)

  Input your email to subcribe my website!
  Please check your API key or chose list to subcribe from admin manager!

  Newsletter (εγγραφή)

  Please enable the javascript to submit this form

  Επαφές

  Αθήνα, Αράχθου Ίλιον    
  :-+30-2111-990-266
  Κόρινθος, Αδειμάντου 57Β 
  :-+30-2741-021-057  
  :-+30-2741-888-049 
  Πάτρα, Αγία Τριάδα 
  : +30 2611 180 072
  Βουλγαρία, str. Vasil Mechkuevski 22
  -+359-24-93-1371
   Κύπρος, Κάστορος 1 Λευκωσία
   +357 99 40 1102 

  Main Menu GR

  Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
  More information Ok