+30 211 1990266 | +30 27410 21057 |  info@dike.gr  

  Business Angel Institute

  Χρήματα από Αγάπη vs Έξυπνο χρήμα

  Οι μικρές νεοσύστατες εταιρείες αναζητούν πάντα πολλά υποσχόμενη οικονομική στήριξη. 


  Συνήθως υπάρχουν δύο ευνοημένες επιλογές είτε 1) να απευθυνθείτε σε μέλη της οικογένειας και για φίλους ή 2) για να προσλάβετε επιχειρηματικό άγγελο για να ξεκινήσετε την επιχείρηση. 

  Με άλλα λόγια μιλάμε για χρήματα από αγάπη αντί για έξυπνα χρήματα. Ωστόσο, τι ακριβώς σημαίνει αυτό; Τα χρήματα αγάπης λαμβάνονται κυρίως από τους ανθρώπους στο περιβάλλον των ιδρυτών όπως οι φίλοι και η οικογένεια, ενώ τα έξυπνα χρήματα κάνουν ένα βήμα μπροστά και παρέχουν χρήματα εκτός από τη γνώση και τη σημαντική τεχνογνωσία. Οι επενδυτές με έξυπνο χρήμα είναι γενικά περίπλοκοι επιχειρηματίες, οι οποίοι κατανοούν τις χρηματοπιστωτικές αγορές, ισχυρά δίκτυα και μια διαίσθηση για την επισήμανση των τάσεων πριν από τους άλλους μαζί τους.

  Τα πλεονεκτήματα του χρήματος αγάπης είναι προφανή: τα καλά επιτόκια, τα επιεικέστερα πιστωτικά πρότυπα και η ευκαιρία για τους επενδυτές FF να λάβουν μέρος στην επιτυχία του επιχειρηματία. Ωστόσο, υπάρχουν μερικά αξιοσημείωτα μειονεκτήματα στην αγάπη των χρημάτων που πρέπει να ληφθούν υπόψη. Πρώτα απ 'όλα, οι σχέσεις μπορούν να υποφέρουν. 

  Η προσωπική σύνδεση μπορεί να οδηγήσει τους επενδυτές σε αγάπη να αγνοήσουν την αβεβαιότητα μιας επιχειρηματικής δραστηριότητας υψηλού κινδύνου. Οι προσδοκίες σχετικά με την αποπληρωμή, για παράδειγμα, μπορεί να είναι υπερβολικά υψηλές, γεγονός που οδηγεί σε απογοήτευση, εάν ο φίλος ή μέλος της οικογένειας δεν ήταν σαφής σχετικά με τους πιθανούς κινδύνους. Ένα άλλο πρόβλημα θα μπορούσε να είναι η έλλειψη τεκμηρίωσης. Εάν μια συμφωνία είναι πολύ ασαφής και δεν έχει τεκμηριωθεί σωστά, θα μπορούσε να οδηγήσει σε προβλήματα αργότερα. Επιπλέον, εάν τεκμηριωθούν οι όροι και οι προϋποθέσεις, ένα άλλο πιθανό εμπόδιο θα μπορούσε να είναι η αδυναμία τους να ακολουθήσουν. Η καλύτερη γραφειοκρατία είναι άχρηστη, αν δεν σας ενδιαφέρει η εποπτεία.

   

  Συγκρουόμενα συμφέροντα
  Μια ειδική περίπτωση που αφορά τα προβλήματα σε αυτόν τον τομέα των επενδύσεων είναι τώρα ένας επιχειρηματικός άγγελος που αναλαμβάνει το ρόλο ενός επενδυτή σε FF. Αυτό φυσικά θα μπορούσε να συμβεί, εάν ένα μέλος της οικογένειας ή ένας φίλος χρειάζεται οικονομική βοήθεια για τη δημιουργία μιας επιχείρησης. Ένας επιχειρηματικός άγγελος - συνήθως επενδύει σε εταιρείες τρίτων - βρίσκει τον εαυτό του στην κατάσταση παροχής τόσο αγαθών, όσο και έξυπνων χρημάτων. Προφανώς, αυτός είναι ένας πολύ ελκυστικός συνδυασμός για κάθε επιδιώκοντας επιχειρηματία, αλλά φέρνει σίγουρα μερικές δυσκολίες για τον επενδυτή μαζί του. 

  Η πιο σημαντική διαφορά για έναν επιχειρηματικό άγγελο που επενδύει σε μερικούς φίλους ή ένα μέλος της οικογένειάς του είναι ο τρόπος επικοινωνίας που δεν θα είναι ο ίδιος με οποιονδήποτε ξένο. Όλα θα συζητηθούν με έναν αρκετά επιφυλακτικό τρόπο, αφού έχετε να κάνουμε με πολύ γνωστούς ανθρώπους. Μπορεί πολύ καλά να απευθυνθούν στο "ιδιωτικό" πρόσωπο μέσα σας, ωστόσο τα θέματα σχετίζονται κυρίως με τις επιχειρήσεις. Αυτό οδηγεί σε μια απόκλιση που δεν είναι τόσο εύκολο να χειριστεί.

  Προειδοποίηση και συμβουλές
  Για να διαχειριστείτε τον ευαίσθητο περίπατο μεταξύ του γενναιόδωρου φίλου ή ενός μέλους της οικογένειας αφενός και ενός προσεκτικού και αξιόπιστου επενδυτή από την άλλη πλευρά, είναι εξαιρετικά σημαντικό να γνωρίζει ο επιχειρηματικός άγγελος τους κινδύνους που κρύβονται πίσω από ένα τέτοιο FF-επένδυση. Θα μπορούσε εύκολα να συμβεί να μην κρίνετε τα πράγματα με τον ίδιο τρόπο που θα κάνατε με έναν κανονικό πελάτη επιχείρησης. Οι τακτικές ενημερώσεις από τον αρχάριο επιχειρηματία, για παράδειγμα, παίρνουν σημαντικό ρόλο στη διαδικασία καθοδήγησης. 

  Εάν λείπουν, εμφανίζονται σε ακανόνιστα χρονικά διαστήματα ή δεν αντιμετωπίζουν τα κρίσιμα επιχειρηματικά ζητήματα στο χρέος, ένας επιχειρηματικός άγγελος κανονικά θα απορρίψει. Αντίθετα, ο ίδιος Άγγελος κινδυνεύει να παραβλέψει αυτή τη συμπεριφορά, αν γνωρίζει πολύ καλά τον άνθρωπο. Αλλά στη συνέχεια κοιτάξτε έξω: ένας συμπαθητικός φίλος μπορεί να μην είναι απαραιτήτως καλός επιχειρηματίας! Όσο για οποιαδήποτε άλλη επένδυση θα πρέπει πάντα να έχετε κατά νου ότι ο φίλος ή μέλος της οικογένειας μπορεί επίσης να αποτύχει. Κάποιοι Άγγελοι δεν επενδύουν, αν δεν τοποθετηθεί καμία επένδυση FFF, όπως θα φανταστούν: «Ακόμη και η οικογένεια ενός ιδρυτή δεν τον εμπιστεύεται, γιατί πρέπει να το κάνω;» Συνολικά, χειρίζοντας τις περιστάσεις και δίδοντας προσοχή σε ξεχωριστές συναισθηματικές και τα ζητήματα των επιχειρήσεων όσο το δυνατόν σαφέστερα πρέπει να είναι πρώτης προτεραιότητας.

   

   

  Caroline Ramberger, Bakk. phil:

  Η Miss Ramberger ολοκλήρωσε τις σπουδές της στη Σχολή Δημοσιογραφίας και Επικοινωνίας στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης και σπούδασε Διεθνής Διοίκηση Επιχειρήσεων στο Πανεπιστήμιο της Βιέννης.

  Σχετικά

                  

  Η ΔίΚΕ προσφέρει ένα ολοκληρωμένο φάσμα υπηρεσιών για τις επιχειρήσεις του Ιδιωτικού και Δημόσιου τομέα.

          

  Newsletter (εγγραφή)

  Input your email to subcribe my website!
  Please check your API key or chose list to subcribe from admin manager!

  Newsletter (εγγραφή)

  Please enable the javascript to submit this form

  Επαφές

  Αθήνα, Αράχθου Ίλιον    
  :-+30-2111-990-266
  Κόρινθος, Αδειμάντου 57Β 
  :-+30-2741-021-057  
  :-+30-2741-888-049 
  Πάτρα, Αγία Τριάδα 
  : +30 2611 180 072
  Βουλγαρία, str. Vasil Mechkuevski 22
  -+359-24-93-1371
   Κύπρος, Κάστορος 1 Λευκωσία
   +357 99 40 1102 

  Main Menu GR

  Cookies make it easier for us to provide you with our services. With the usage of our services you permit us to use cookies.
  More information Ok